Hoppa till sidans innehåll

Gruppindelning


IFK Stockholms simträning är inriktad på att under trevliga former lära sig simma alla de fyra simsätten bröstsim, ryggsim, crawl och fjärilssim med bra teknik. Du tränar tillsammans med andra på samma kunskapsnivå för att du ska utvecklas så mycket som möjligt. Du som är ny i klubben får provsimma första gången för att tränarna ska kunna bedömma vilken kunskapsnivå du har inom olika simsätt och vilken grupp som är lämplig för dig. Indelningen under träningarna sker alltså inte efter ålder. Förflyttning mellan grupperna sker oftast i början av terminerna men kan i princip ske när som helst när du är mogen för det.

Förkunskaper och mål

  • Grupp 1 (uppdelade i Grupp 1.1, Grupp 1.2, Grupp 1.3 och Grupp 1.4): För att simma i grupp 1 bör du kunna simma 15-25 meter, doppa huvudet och hoppa från kanten. Målet för grupp 1 är att kunna simma 25-50 meter bröst- och ryggsim med bra och säker teknik samt att ha provat på crawl.
  • Grupp 2: Du flyttas upp i grupp 2 när du kan simma 50 meter i rygg- och magläge samt dyka (hoppa i vattnet med huvudet först). Målet för grupp 2 är att kunna simma 50-100 meter bröstsim, ryggsim och crawl samt att ha provat på fjärilssim.
  • Grupp 3: Du flyttas upp i grupp 3 när du kan simma 100 meter bröst- och ryggsim samt 50 meter crawl. Målet för grupp 3 är att kunna simma mycket bra bröstsim, ryggsim och crawl 100-200 meter samt att kunna simma bra fjärilssim.
  • Grupp 4-6: I grupp 4-6 simmar våra äldre simmare som har bra teknik i alla fyra simsätten. Här utvecklas du genom att din teknik finslipas ytterligare. Målet för grupp 4-6 är att kunna simma längre sträckor av alla fyra simsätt och med allt bättre teknik. Uppflyttning mellan grupperna sker så att du simmar tillsammans med andra som har samma tekniska kunskaper och simmar ungefär lika fort.
  • Stora gruppen: Stora gruppen består av våra mest erfarna simmare, inklusive våra egna tränare. För denna grupp är träningen något friare. Målsättning för träningen i stora gruppen är att erbjuda möjlighet att fortsätta simträningen upp i vuxen ålder.

Lektionstider

  • Grupp 1-3: söndag kl. 16.30-17.30 på Kronobergsbadet.
  • Grupp 4-6 samt stora gruppen: söndag kl. 17.30-19.00 på Kronobergsbadet samt möjlighet till extraträning på tisdag kl. 19.00-21.00 på Eriksdalsbadet.
  • OBS! Från och med höstterminen 2019 flyttas verksamheten tillbaka till GIH-badet. Mer information om aktuella tider och gruppindelning kommer. 

Uppdaterad: 26 AUG 2018 09:02 Skribent: Viktoria Norell
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
IFK Stockholm Simklubb - Simidrott
Louise Bodén, Engelbrektsgatan 19
11432 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info