Hoppa till sidans innehåll

OBS! Mycket viktigt information från styrelsen för IFK Stockholm simklubb med anledning av spridningen av covid-19

31 OKT 2020 14:30
  • Skapad: 31 OKT 2020 14:30

Viktig information om simträning i IFK Stockholm simklubb med anledning av den ökade spridningen av Covid-19

Vi har, baserat på de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten den 29 oktober, beslutat att hålla simträningen öppen för samtliga medlemmar. Vi erbjuder simträning men det är upp till varje medlem/vårdnadshavare att avgöra om det är lämpligt att delta under de nya förutsättningar som råder, se nedan.

Vi vet att det är bra att fortsätta att röra på oss i den mån det är möjligt, och de flesta av våra medlemmar berörs inte av de nya direktiven eftersom de är födda 2005 eller senare. Beslutet om att fortsätta simträningen har fattats efter dialog med Riksidrottsförbundet.

Följande nya förutsättningar gäller för simträningen från och med idag:
• Simmare lämnas nedanför trappan utanför GIH-badet och går själva in i omklädningsrum och simhall. De hämtas också utanför simhallen. Inga föräldrar eller andra anhöriga får följa med in. Tränarna kommer att finnas på plats i hallen och hjälpa de mindre barnen på tisdagar.
• Undantag från ovan gäller simskolan i lilla bassängen där en förälder per barn får följa med in.
• Dessa förutsättningar gäller alla och om man som vårdnadshavare eller simmare inte vill delta under dessa förutsättningar så får man ta en paus under de veckor som gäller, inga undantag (bortsett från simskolan) kommer att göras. Vi ber er respektera detta då det handlar om allas vår säkerhet och hälsa och ligger i linje med lokala och nationella myndigheters rekommendationer.
• Våra tränare och hjälptränare deltar som tränare och simmare enligt eget beslut vilket kan komma att påverka kvaliteten på träningen, dock kommer styrelse och tränare se till att tillsynen i simhallen är fortsatt god.
• Samtliga simmare ska duscha före simträningen men vi ber er vara extra uppmärksamma och se till att hålla avstånd i duschen. Vänta på varandra och låt det hellre ta lite tid.

Sedan tidigare (våren 2020) har styrelsen beslutat om åtgärder för att garantera ett maximalt antal personer i simhallen till 50 och vi har också justerat tiderna för simträning för att undvika att denna regel överskrids och undvika trängsel.

Det är nu mycket viktigt att vi alla hjälps åt och respekterar de regler som gäller. Om det inte fungerar kommer all simträning att ställas in.

På söndag den 1 november och tisdag den 3 november kommer representanter från styrelsen att finnas på plats för att svara på frågor.

Lägret den 6-8 november är inställt. Ni som är anmälda kommer att få separat information om detta.

Vänliga hälsningar
Styrelsen i IFK Stockholm simklubb
Stockholm 2020-10-31

Skribent: Diana Malvius
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
IFK Stockholm Simklubb - Simidrott
Triin Gauss, Kölnagatan 14
12064 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: simning@ifkstockholm...

Se all info