Hoppa till sidans innehåll

Gruppindelning


IFK Stockholms simträning är inriktad på att under trevliga former lära sig simma alla de fyra simsätten bröstsim, ryggsim, crawl och fjärilssim med bra teknik. Du tränar tillsammans med andra på samma kunskapsnivå för att du ska utvecklas så mycket som möjligt. Du som är ny i klubben får provsimma första gången för att tränarna ska kunna bedömma vilken kunskapsnivå du har inom olika simsätt och vilken grupp som är lämplig för dig. Indelningen under träningarna sker alltså inte efter ålder. Förflyttning mellan grupperna sker oftast i början av terminerna men kan i princip ske när som helst när du är mogen för det och i mån av plats.

Förkunskaper och mål

 • Simskolegruppen
  För att få delta i simskolan ska du ha fyllt fem år, ha viss vattenvana och kunna doppa huvudet. Målet med simskolan är att kunna simma 15-25 meter och hoppa från kanten.
 • Grupp 1
  För att simma i grupp 1 bör du kunna simma 15-25 meter, doppa huvudet och hoppa från kanten. Målet för grupp 1 är att kunna simma 25-50 meter bröst- och ryggsim med bra och säker teknik samt att ha provat på crawl och att dyka.
 • Grupp 2
  För att simma i grupp 2 ska du kunna simma 50 meter i rygg- och magläge. Målet för grupp 2 är att kunna simma 50-100 meter bröstsim, ryggsim och crawl, att kunna dyka samt att ha provat på fjärilssim.
 • Grupp 3
  För att simma i grupp 3 ska du kunna simma 100 meter bröst- och ryggsim samt 50 meter crawl. Målet för grupp 3 är att kunna simma mycket bra bröstsim, ryggsim och crawl 100-200 meter samt att kunna simma bra fjärilssim.
 • Grupp 4
  För att simma i grupp 4 ska du kunna simma 100-200m ryggsim, bröstsim och crawl samt kunna simma 25m fjäril med relativt bra teknik. Målet med grupp 4 är att kunna simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik. Målet är även att kunna simma bra fjärilssim. 
 • Grupp 5
  För att simma i grupp 5 ska du kunna med simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik. Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik. 
 • Grupp 6
  Förkunskaper och mål för grupp 6 är ungefär de samma som för grupp 5, nämligen att du ska kunna med simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik. Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik.
 • Grupp 7
  I grupp 7 simmar våra äldre simmare som har bra teknik i alla fyra simsätten. Här utvecklas du genom att din teknik finslipas ytterligare. Målet för grupp 7 är att kunna simma längre sträckor av alla fyra simsätt och med allt bättre teknik. 
 • Grupp 8
  I grupp 8 simmar barn som är från ca 12 och uppåt och som har viss tidigare erfarenhet av simträning. För att simma i grupp 8 bör du kunna simma ca 200 meter, men du behöver fortfarande utveckla tekniken i de fyra simsätten. Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik.
 • Basårsgruppen
  Basårsgruppen är för barn från ca 12 år och uppåt som kan simma något eller några simsätt men som inte simtränat tidigare. Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik. 
 • Stora gruppen
  Stora gruppen består av våra mest erfarna simmare, inklusive våra egna tränare. För denna grupp är träningen något friare. Målsättning för träningen i stora gruppen är att erbjuda möjlighet att fortsätta simträningen upp i vuxen ålder.

Lektionstider

 

Simskolegruppen  Tisdagar 18.30-19.15
Grupp 1-3 Tisdagar 18.30-19.30
Grupp 4-5 Tisdagar 19.30-20.30
Grupp 6 Tisdagar 19.30-20-30, samt möjlighet till extraträning söndagar 17.30-19.00

Grupp 7, basårs-gruppen, stora gruppen

Tisdagar 20.30-21.30, samt möjlighet till extraträning söndagar 17.30-19.00

 

 

Uppdaterad: 26 AUG 2018 09:02 Skribent: Viktoria Norell
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
IFK Stockholm Simklubb - Simidrott
Louise Bodén, Engelbrektsgatan 19
11432 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info